Mercedes-Benz

Onze partner in dit verhaal

Trucks you can trust

Vrachtwagens – geen enkele economie ter wereld kan zonder

Voedsel, kleding, meubelen, bouwmaterialen… Deze en tal van andere producten worden elke dag opnieuw van punt A naar punt B vervoerd door vrachtwagens.

Als technologisch pionier willen we de toekomst van de transportsector actief vorm geven. Het is immers duidelijk dat deze sector de komende decennia nog sterk zal groeien. De uitdagingen die ons als constructeur wachten, zijn enorm: meer dan ooit moeten we ecologie en economie zien te verzoenen en dat is enkel mogelijk met ingrijpende innovaties.

We bieden onze klanten de toonaangevende technologieën die ze nodig hebben om hun zaak succesvol te maken. Op het gebied van efficiëntie, veiligheid en connectiviteit zetten wij de toon en blijven we de lat alsmaar hoger leggen. Op die vlakken werken we voortdurend nieuwe technologieën uit, die onze klanten financieel voordeel opleveren en de belangen van de maatschappij dienen. Het brandstofverbruik is bepalend voor de totale gebruikskosten van een vrachtwagen, waardoor het een beslissend aankoopargument wordt voor onze klanten. Daarom maken we maximaal gebruik van de technologische mogelijkheden om het brandstofverbruik van onze vrachtwagens verder te reduceren: in vergelijking met de vorige Actros-generatie hebben we het gemiddelde verbruik met maar liefst 13 procent teruggedrongen sinds 2011. Dat is te danken aan de introductie van de nieuwe Actros, het ‘Predictive Powertrain Control’-systeem en de nieuwe motorgeneratie. Ook op het gebied van veiligheid spelen we een pioniersrol door tal van cruciale innovaties op het gebied van actieve en passieve veiligheid te introduceren in onze voertuigen. Denk maar aan de Afslagassistent, die vrachtwagenbestuurders bij het afslaan niet alleen waarschuwt voor andere weggebruikers maar ook voor nakende aanrijdingen met stationaire obstakels zoals verkeerslichten of verkeersborden. Hoewel het nog wel even kan duren voor autonome vrachtwagens wereldwijd worden toegestaan op de openbare weg, is de connectiviteit voor veel langeafstandschauffeurs al een routineonderdeel van het dagelijkse leven. Het gebruik van hypergeavanceerde telematicasystemen biedt fleetoperatoren tal van voordelen: globaal gesproken plukken ze de vruchten van een lager brandstofverbruik en een hogere beschikbaarheid. Telematica is dan ook een kernonderdeel van de geconnecteerde vrachtwagen geworden.